Broccoli & Blomkål i Tahin-Creme

broccoli-blomkaal-i-tahin-creme

Broccoli & Blomkål i Tahin-Creme

Fremgangsmåde

Skær squashen i 2 cm tern og broccoli og blomkål i små buketter. Kom squashstykkerne, vand og salt i en stor gryde med låg og lad det simre/dampe i ca 10 minutter ved svag varme.

Hæld derefter broccoli og blomkål ned til squashstykkerne og lad det dampe sammen, til de er let møre.

Hæld vandet fra og gem 1 dl squashvand. Er der ikke nok squashvand, suppler med lidt ekstra vand, op til 1 dl.

Hæld squashvandet i en skål og kom tahin i og rør det godt sammen til det får en cremet konsistens. Hæld cremen over grøntsagerne, og vend det til, det er jævnt fordelt.

Spuash kan erstattes med hvidkål, savoykål eller andre kåltyper. Bruges kål i stedet for squash blandes alle ingredienserne sammen fra start.

INGREDIENSER – 4 PERS – TID: 20 – 25 MIN

300 g økologisk squash

300 g broccoli

300 g blomkål

1 dl vand

1,5 tsk sten- eller havsalt

1 dl vand fra squash

4 spsk tahin/ sesamsmør

 

SERVERES F.EKS. MED

– brune ris eller røde quinoa

rødbedesalat med frisk peberrod

gulerodssalat med ristede nødder

gul linse-sovs

– et drys persille, karse, purløg eller et par hakkede blade rucola til topping