Rødbedesalat med frisk Peberrod

roedbede-peberrod

Rødbedesalat med frisk Peberrod

Fremgangsmåde

Skær rødbederne i 1 cm tern, læg dem i gryden og hæld vand i, til det står 1 cm op over bunden. Når vandet koger, skrues ned på lavt blus, til rødbederne er let møre. Vend rødbederne en gang eller to undervejs. Hæld det sidste rødbedevand i en kop og lad rødbederne afkøle.

Riv peberroden fint og vend peberrod og olie ned i rødbederne.

Klar til servering.

Nyd rødbede-drikken, når det er tempereret – det smager overraskende godt!

INGREDIENSER – 4 PERS

500 g økologiske rødbeder med skræl

vand

2 – 5 cm frisk peberrod

1/2 spsk økologisk koldpresset olivenolie

 

SERVERES F.EKS. MED

– brune ris eller røde quinoa

citron-dampet broccoli

gulerodssalat med ristede nødder

gul linse-sovs

– et drys persille, karse, purløg eller et par hakkede blade rucola til topping