Selleri-Bøf
Selleri-bøf
Fremgangsmåde
Rens sellerien, skær den i 2 – 3 cm tern og hæld den i en skål. Hæld olie og salt over og bland det hele sammen. Fordel det på en bradepande og sæt det i en 180 grader varm ovn ved varmluft. Når selleriene begynder at få en gylden farve efter 35 – 45 minutter skal de ud.
Når selleristykkerne er tempererede, hæld dem i en blender og blend dem groft.
Halver hasselnødderne og kom sellerimassen i en skål og tilføj peber, paprika, rosmarin og hasselnød.
Form massen i passende størrelse bøffer og læg dem på bradepanden igen. Tryk bøfferne flade så de bliver 2 – 3 cm i højden. Ind i ovnen på 180 grader varme ved varmluft i 30 – 45 minutter.
Selleribøf på et stykke hjemmelavet knækbrød kan varmt anbefales – også som et mellemmåltid.
– læs om hjemmelavet knækbrød