Hjemmelavet Knækbrød
Hjemmelavet Knækbrød
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser i en skål, undtagen vand, og bland det hele sammen. Hæld vandet i og rør det godt sammen.
Massen skal jævnes ud på en bradepande med det samme, for den bliver hurtig fast!
Fold et bagepapir ud på bradepanden, hæld massen på bagepapiret og jævn det ud med en køkkenspartel, så det fylder hele bagepapiret. Læg endnu et stykke bagepapir over massen og rul med en kagerulle, så massen bliver jævn tyk over det hele.
Brug en kniv og skær de passende stykker, knækbrødene skal have. Det skal gøres, før det kommer i ovnen, så er knækbrødene lige til at knække af, når de er færdige.
Sæt pladen i en 180 grader varm ovn ved varmluft. Efter en halv time vendes knækbrødet med bundet i vejret den sidste tid. Knækbrødet skal være knasende tørt, inden det kommer ud af ovnen.
Når knækbrødet er afkølet, kan det ligges i opbevaringsglas. Det holder fint i mange uger.
Når ovnen alligevel skal tændes, kan det anbefales at lave 3 portioner af gangen fordelt på 3 bageplader.
Bland evt. kerner og frø i forskellige varierede farver, så du får et lyst knækbrød, et mørkt og et med forskellige nuancer.
- 1 dl husk, 1 dl sesamfrø, 1 dl hørfrø, 2,5 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø, 1 dl sesamfrø, 3,5 dl græskarkerner
- Der kan også bruges blå birkesfrø, nigellafrø, hampfrø eller sorte sesam.
Læs om fiber – “Husk” er fyldt med fiber og godt for fordøjelsen.