Lækkert til Frokost og Aften

Her kommer løbende nye opskrifter til

hokkaido-suppe

Hokkaido suppe med Herbes de Provence

Hokkaido Suppe med Herbes de Provence Fremgangsmåde Del hokkaidoen, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Læg stykkerne i gryden, hæld vandet i og tænd for blusset. Når vandet koger, skru ned på laveste blus og lad det simre. Når hokkaidoen er blød, blendes den med en stavblender, til det har en ensartet konsistens.…
bagte-hvidloeg-og-loeg

Bagte Hvidløg & Løg

Bagte Hvidløg & Løg Fremgangsmåde Tag det yderste lag skræl af løgene. Skil alle hvidløgene af og lad den inderste skal blive. Løgene skæres midt over og lægges på en bradepande og drysses med salt. Hvidløgene deles ud på endnu en bradepande (ingen salt) og begge plader sættes i en 180 grader varm ovn ved…
roedbede-peberrod

Rødbedesalat med frisk Peberrod

Rødbedesalat med frisk Peberrod Fremgangsmåde Skær rødbederne i 1 cm tern, læg dem i gryden og hæld vand i, til det står 1 cm op over bunden. Når vandet koger, skrues ned på lavt blus, til rødbederne er let møre. Vend rødbederne en gang eller to undervejs. Hæld det sidste rødbedevand i en kop og…
knaekbroed

Hjemmelavet Knækbrød

Hjemmelavet Knækbrød Fremgangsmåde Hæld alle ingredienser i en skål, undtagen vand, og bland det hele sammen. Hæld vandet i og rør det godt sammen. Massen skal jævnes ud på en bradepande med det samme, for den bliver hurtig fast! Fold et bagepapir ud på bradepanden, hæld massen på bagepapiret og jævn det ud med en…
salat-med-hjemmelavet-sennepsdressing

Salat med hjemmelavet Sennepsdressing

Salat med hjemmelavet Sennepsdressing Fremgangsmåde Skyl salat, æble og agurken. Skær salaten groft, æblet i 1 cm tern og agurken i 1 - 2 cm tern. Hæld citronsaft, sennep, salt og peber i en skål og rør det sammen. Tilføj olie og rør det sammen, til det får en ensartet konsistens. Hæld dressingen over salaten,…
ovnbagte-kartofler

Ovnbagte Kartofler

Ovnbagte Kartofler Fremgangsmåde Skrub kartoflerne og del dem på midten. Fordel kartoflerne på en bradepande og pensl dem med olie og strø salt over. Sæt pladen i en 180 grader varm ovn med varmluft. Når de begynder at få en gylden farve, er de klar til servering. INGREDIENSER - 4 PERS - TID: 30-45 MIN…
hjemmelavet-sennep

Hjemmelavet Sennep

Hjemmelavet Sennep Fremgangsmåde Kom sennepsfrøene i en blender og blend, til de er fint pulveriserede. Drys salt og peber i og rør eddiken i, til det får den ønskede konsistens. Skold glasset og hæld senneppen i. Sæt det i køleskabet i en uge, inden det tages i brug. Kig til senneppen en gang eller to…
gulerodssalat-med-ristede-noedder

Gulerodssalat med ristede Nødder

Gulerodssalat med ristede Nødder Fremgangsmåde Skrub gulerødder og skyl grønkål, persille og agurk. Riv gulerødderne groft, hak grønkål og persille groft og skær agurken i 1 - 2 cm tern. Rist hasselnødderne på en bageplade i en 180 grader varm ovn ved varmluft i 10 - 12 minutter. Når de er afkølede, tag en lille…
citron-dampet-broccoli

Citron-dampet Broccoli

Citron-dampet Broccoli Fremgangsmåde Del broccolien i små buketter, skær skrællen af stilken og del den i 2 cm tern. Læg det i en gryde og hæld citronsaft i. Når saften koger, skrues ned på lavt blus, til broccolien er let møre. Vend det rundt en gang eller to undervejs. Hæld saften fra, evt i en…
gul-groen-og-roed-protein

Gule, grønne & røde Proteiner

Gule, grønne & røde Proteiner Ingredienser - Røde Proteiner Tid: 20-25 min 7,5 dl vand 3 dl økologiske røde linser 1 - 1,5 tsk sten- eller havsalt Fremgangsmåde Skyl linserne 2 - 3 gange, eller til vandet begynder at blive klart. Hæld linserne og frisk vand i en gryde og sæt det over blusset. Når…
ovnbagte-rodfrugter

Ovnbagte Rodfrugter

Ovenbagte Rodfrugter Fremgangsmåde Skrub alle rodfrugterne og skær dem i 2 - 3 cm tern. Hæld alle ingredienserne i en skål og bland det hele sammen. Fordel det på en bradepande og sæt det i en 180 grader ovn ved varmluft. Når rodfrugterne begynder at få lidt gylden farve, er de klar til at blive…
humus-med-spidskommen

Humus med Spidskommen

Humus med Spidskommen Fremgangsmåde Hæld kikærterne i en stor skål og lad dem stå i 3 - 4 gange så meget vand i 12 timer eller natten over. Skift vandet og hæld nyt vand og kikærterne i en gryde, så kikærterne er godt dækket. Når vandet koger, skiftes vandet med nyt kogende vand, og her…
aeble-eddike

Hjemmelavet Æble-eddike – fra egen have

Hjemmelavet Æbleeddike Fremgangsmåde Skyl æblerne og kom dem i en juice-maskine. Er der ingen juice-maskine i køkkenet, så riv æblerne, hæld det i et klæde og vrid saften ud og ned i en skoldet skål. Der skal være æbler nok til 1 liter ren æblesaft. Skold opbevaringsglasset og hæld æblesaften i glasset, når glasset er…
roedbedesalt-med-citronskal

Rødbedesalat med revet Citronskal

Rødbedesalat med revet Citronskal Fremgangsmåde Del rødbederne i 2 - 4 stykker, læg dem i gryden og hæld vand i, til det står 1 cm op over bunden. Når vandet koger, skrues ned på lavt blus, til rødbederne er let møre. Vend rødbederne en gang eller to undervejs. Hæld rødbedevandet i en kop, og lad…
broccoli-blomkaal-i-tahin-creme

Broccoli & Blomkål i Tahin-Creme

Broccoli & Blomkål i Tahin-Creme Fremgangsmåde Skær squashen i 2 cm tern og broccoli og blomkål i små buketter. Kom squashstykkerne, vand og salt i en stor gryde med låg og lad det simre/dampe i ca 10 minutter ved svag varme. Hæld derefter broccoli og blomkål ned til squashstykkerne og lad det dampe sammen, til…
broccoloi-suppe

Broccoli Suppe med ristede Græskarkerner

Broccoli Suppe Fremgangsmåde Del broccolien i mindre stykker. Tag stokken og skær det yderste skræl af og del også den i mindre stykker. Hæld alle ingredienserne i en gryde og skru ned for blusset, når det koger. Når broccolien er let blød, blendes den med en stavblender, til den har en ensartet konsistens. Græskarkerner Hældes…
kartoffel-supper-med-kantarel-svampe

Kartoffel Suppe med Kantarel-svampe

Kartoffel Suppe med Kantarel Svampe Fremgangsmåde Skræl kartofler og pastinak og skær dem i mindre tern. Læg det i gryden, hæld vandet i og tænd for blusset. Når vandet koger skrues ned på lavt blus, hvor det skal simre til det er klart. Tilføj tahin, salt og peber og blend det hele sammen med en…
selleri-boef

Selleri-Bøf

Selleri-bøf Fremgangsmåde Rens sellerien, skær den i 2 - 3 cm tern og hæld den i en skål. Hæld olie og salt over og bland det hele sammen. Fordel det på en bradepande og sæt det i en 180 grader varm ovn ved varmluft. Når selleriene begynder at få en gylden farve efter 35 -…
mayonaise

Blomkåls-Mayonnaise med hjemmelavet Sennep

Blomkåls-Mayonnaise med hjemmelavet Sennep Fremgangsmåde Del blomkålet i mindre stykker, læg stykkerne i gryden og hæld vand i, til det står 1 cm op over bunden. Når vandet koger skrues ned på lavt blus, til blomkålsstykkerne er let møre. Vend stykkerne en gang eller to under vejs. Hæld det sidste blomkålsvand i en kop, og…