Kakao

Kakao

kakao

Ren kakao indeholder humørfremmende plantestoffer.

Af de indholdsstoffer der har indflydelse på humøret, kan nævnes – Anandamid og Theobromin.

Anandamid, der produceres naturligt i hjernen, binder sig til receptorer i hjernen og producerer følelser af glæde og opstemthed. Ordet Ananda, der stammer fra nulevende naturfolk, betyder “Fredfyldt Lyksalighed”.

Theobromin minder om koffein og virker stemningsløftende og mildt opkvikkende. Ved moderat indtag menes det at have en positiv indvirkning på humøret, det øger velværet og koncentrationsevnen.

Kakaoplanten kaldes ‘Theobroma’ og betyder ‘Gudernes mad’.

En anden fordel ved kakao er, at det er en særlig rig kilde til antioxidanter, som kaldes polyfenoler. Polyfenoler er en stor gruppe af indholdsstoffer planterne udvikler og bruger som et forsvar mod angreb fra blandt andet insekter, svampe, hårdt vejr og vind. En plante, der er meget udsat, har opbygget et stærkt forsvar (immunforsvar) og polyfenoler er kendt for deres antioxidante og antiinflammatoriske virke i kroppen.

Udover i kakaobønnen findes polyfenoler blandt andet i grøn the, mange grøntsager, citrusfrugter, frugt og bær, krydderurter, korn og nødder.

FLAVANOLER

Kakaobønnen indeholder desuden en type plantestoffer/ fytokemikalier kaldet flavanoler. Flavanoler er et stof, som falder under flavonoider og polyfenoler og igen fungerer som et kraftigt antioxidant, der har en gavnlig indflydelse på vores helbred.

Flavanoler har en medvirkende effekt mod betændelse/ inflammation i kroppen og det modarbejder frie radikaler. Det beskytter vores celler, det har et positivt virke på hjerte og kredsløb, vores hukommelse og koncentrationevne og så har det en positiv virkning på vores immunfunktion.