Hjemmelavet Chai-te

Hjemmelavet Chai-te

Hjemmelavet Chai-te

Med Nødde-Latte

Her er en chai, der ikke kun nøjes med at smage godt, den har også flere gode og positive virkninger i kroppen.

For eksempel har ingefær en antioxidant virkning i vores organisme, og sammen med kardemomme og fennikel har de alle en positiv indflydelse på fordøjelsen. Kanel har en bakterie- og svampehæmmende effekt, og fennikel igen har også et positivt virke på vores lymfesystem.

Fremgangsmåde

Knus ingefæren og/ eller hak det groft. Hæld vandet i en lille gryde og sæt det over blusset. Når det koger, hæld chai-blandingen og ingefær i, skru ned på laveste blus og lad det simre i 2 – 5 minutter.

Sluk blusset og hæld minimum 1/2 dl nødde-latte, gerne mere, og grøn te i gryden og lad det trække et minut.

Læg en fin si over koppen og hæld chai’en i.

Velbekomme

Nødde-latte kan erstattes af Mandeldrik med vaniljekorn.

Det kan også anbefales at prøve chai’en med en 1/2 lime eller 1/2 citron og undlade nødde-latte. Det smager også rigtig godt.

– læs om hjemmelavet chai blanding

– læs om nødde-latte

– læs om lymfesystemet

– læs om antioxidant

INGREDIENSER 1 PERS

2 dl vand

1/2 tsk chai blanding

1 cm økologisk ingefær

1 tsk grøn te

0,5 – 1 dl nødde-latte