Gulerodssalat med ristede Nødder

gulerodssalat-med-ristede-noedder

Gulerodssalat med ristede Nødder

Fremgangsmåde

Skrub gulerødder og skyl grønkål, persille og agurk. Riv gulerødderne groft, hak grønkål og persille groft og skær agurken i 1 – 2 cm tern.

Rist hasselnødderne på en bageplade i en 180 grader varm ovn ved varmluft i 10 – 12 minutter. Når de er afkølede, tag en lille håndfuld af gangen og rul dem i hænderne, så de bliver afskallede. Del hasselnødderne i halve og bland det med de andre grøntsager.

Hæld tahin, olie, honning og sennep i en skål og rør det sammen. Tilføj vand og rør det sammen til en dressing. Hæld dressingen over grøntsagerne og bland det hele godt sammen.

Når der skal ristes hasselnødder, kan det anbefales at fylde pladen helt med hasselnødder. Når nødderne er afkølede, kom de sidste i et opbevaringsglas.

Det smager rigtig godt som små hapser til et mellemmåltid med et stykke frugt, eller til næste gang der skal laves gulerodssalat.

Mandler og cashewnødder smager i øvrigt også rigtig godt når de er ristet i ovnen.

– læs om hjemmelavet sennep

INGREDIENSER – 4 PERS – TID: 20 MIN

200 g økologisk gulerod

1 stort blad grønkål

3 – 5 stængler persille

200 g agurk

1 dl ristede hasselnødder

1 dl vand

2 – 3 spsk tahin

1/4 – 1/2 spsk sennep

1 spsk koldpresset olie

1/2 tsk honning

 

SERVERES F.EKS. MED

– brune ris eller quinoa

– blomkåls-mayonnaise

rødbedesalat med citronskal

– grønne linser

– citron-dampet broccoli