Blomkåls-Mayonnaise med hjemmelavet Sennep

mayonaise

Blomkåls-Mayonnaise med hjemmelavet Sennep

Fremgangsmåde

Del blomkålet i mindre stykker, læg stykkerne i gryden og hæld vand i, til det står 1 cm op over bunden. Når vandet koger skrues ned på lavt blus, til blomkålsstykkerne er let møre. Vend stykkerne en gang eller to under vejs. Hæld det sidste blomkålsvand i en kop, og lad blomkålen afkøle.

Kom blomkålen i en blender, tilføj resten af ingredienserne og blend, til det har en ensartet konsistens.

Det er en vinder hver gang!

Nyd blomkålsvandet, når det er tempereret – det smager overraskende godt!

– læs om hjemmelavet sennep

– læs om hjemmelavet æble-eddike

INGREDIENSER

500 g/ 1 stk økologisk blomkål

vand

1/2 spsk koldpresset olivenolie

1/2 tsk hjemmelavet sennep

1 spsk eddike

2 tsk sten- eller havsalt

1/2 tsk kværnet peber

 

VARIATION

1 – 2 hvidløg kan med fordel bruges i opskriften.

 

SERVERES F.EKS MED

Hjemmelavet mayonnaise kan indgå som tilbehør til stort set alle retter.