Gulerodssalat med ristede Nødder
Gulerodssalat med ristede Nødder
Fremgangsmåde
Skrub gulerødder og skyl grønkål, persille og agurk. Riv gulerødderne groft, hak grønkål og persille groft og skær agurken i 1 – 2 cm tern.
Rist hasselnødderne på en bageplade i en 180 grader varm ovn ved varmluft i 10 – 12 minutter. Når de er afkølede, tag en lille håndfuld af gangen og rul dem i hænderne, så de bliver afskallede. Del hasselnødderne i halve og bland det med de andre grøntsager.
Hæld tahin, olie, honning og sennep i en skål og rør det sammen. Tilføj vand og rør det sammen til en dressing. Hæld dressingen over grøntsagerne og bland det hele godt sammen.
Når der skal ristes hasselnødder, kan det anbefales at fylde pladen helt med hasselnødder. Når nødderne er afkølede, kom de sidste i et opbevaringsglas.
Det smager rigtig godt som små hapser til et mellemmåltid med et stykke frugt, eller til næste gang der skal laves gulerodssalat.
Mandler og cashewnødder smager i øvrigt også rigtig godt når de er ristet i ovnen.
– læs om hjemmelavet sennep