Humus med Spidskommen

humus-med-spidskommen

Humus med Spidskommen

Fremgangsmåde

Hæld kikærterne i en stor skål og lad dem stå i 3 – 4 gange så meget vand i 12 timer eller natten over.

Skift vandet og hæld nyt vand og kikærterne i en gryde, så kikærterne er godt dækket. Når vandet koger, skiftes vandet med nyt kogende vand, og her skal kikærterne småsimre i ca. 1 time.

Lad det køle ned, inden du laver humus – gem kogevandet.

Hæld 300 gram kikærter i en skål. Tilføj lidt af kogevandet, så det lige står under de øverste kikærter og bland resten af ingredienserne i.

Blend det hele sammen med en stavblender til det er cremet. En foodprocessor eller blender kan også bruges.

Klar til servering

Når du koger kikærter, så lav gerne 2-3 eller flere portioner ad gangen og frys det overskydende ned. 300 gram kikærter pr portion, plus kikærtevand, i en beholder. Så er det nemt og hurtig at tø op næste gang, der skal laves humus.

INGREDIENSER

300 g iblødsatte økologiske kikærter

2 spsk tahin/sesamsmør

1,5 tsk spidskommen

1 tsk bukkehornspulver

1 tsk sten- eller havsalt

vand

 

VARIATIONER

Kikærterne kan erstattes med smørbønner.

Det kan også anbefales at prøve humusen med (fermenteret) hvidløg og chili.

 

SERVERES MED

– humus kan indgå til stort set alle retter