Rist dine Mandler
Rist dine Mandler
Og nyd dem som drik – til desserten eller som et mellemmåltid
Her har vi fat i en kilde der giver en lækker nødet smagsoplevelse.
I mandler er der mange forskellige næringsstoffer – blandt andet magnesium. I 100 g mandler er der nemlig hvad der svarer til cirka 265 mg magnesium.
Magnesium har rigtig mange gode egenskaber, blandt andet på vores muskel- og hjertefunktion, immunforsvar og nervesystemets signalering. Og sammen med calcium og fosfor, som også findes i mandler, og gerne med et supplement af D-vitamin på sidelinjen, har det en medvirkende effekt til sunde knogler og tænder.
Magnesium indgår i et utal af kropslige processer og har betydning for over 300 biokemiske processer i kroppen. Her kan nævnes: energidannelsen i cellerne, enzymer og hormonproduktionen. Magnesium står dog ikke som ene mand for alle de forskellige processer men deler arbejdsopgaverne med andre næringsstoffer. Derfor er det vigtig at have nok magnesium i kroppen, sammen med alle de andre forskellige vitaminer og mineraler, så vores depoter er fyldte og det daglige indre arbejde kan udføres som smurte tandhjul.
De fleste nødder, kerner, frø, fuldkorn og bønner, inklusiv kakaobønnen, er proppet med magnesium.