Lakridsrod

Lakridsrod

lakridsrod

Har længe været anvendt som hostemiddel, både i Kina og Europa.

Roden byder ind med en lang liste af medicinske egenskaber på grund af sit høje indhold af plantestoffer. For at nævne lidt af lakridsrodens virkninger, bidrager det med en antiinflammatorisk virkning, det er slimløsende og godt mod hoste, ondt i halsen og infektion, bronkitis og astma. Det er bakterie-, virus-, betændelseshæmmende samt det har en immunregulerende effekt.

Det smører og styrker slimhinderne og kan herved have en positiv effekt på hoste, ved høfeber og allergisk plage. Det har en virkning på fordøjelsen, stimulerer binyrerne og hæver blodtrykket.

Det har generelt en helende effekt i kroppen og ved udvortes brug modvirker det eksem. Det smager godt og sødt, men bør dog ikke indtages hver dag.

I lakridsroden findes der forskellige plantestoffer som for eksempel ‘glycyrrhizin’. Glycyrrhizin er det vigtigste medicinske plantestof i roden og det er det stof i lakrids, der giver den sødelige smag.

GLYCYRRHIZIN

Glycyrrhizin er et naturligt plantestof i lakrids, der kan påvirke hjertet og kredsløbet. Når glycyrrhizin optages i kroppen omdannes det til glycyrrhizinsyre, hvilket er årsag til at blodtrykket stiger og kan påvirke hjerte og kredsløb på lang sigt.

Lakridsrod kaldes på fagsprog Glycyrrhiza glabra. Ordet stammer fra græsk og betyder “sød rod”.

OBS: Lakrids, super piratos, tyrkisk peber, salte fisk, läkerol med lakrids, lakridsrod, lakridsrodsekstrakt, etc. bør ikke indtages dagligt, da det over en lang periode kan have en negativ indflydelse på hjertet.